Protestantse Gemeente Almere Buiten

Geloofsgemeenschap De Drieklank

  
  

Trilateraal

 

Österreichisch

Zoals bekend zijn onze wandelingen trainingen voor de condities, voor in de Österreichse Berge, voor het National Park Hohe Tauern, en in het bijzonder voor de hohe Berge-Naturpark Zillertaler Alpen. Het beeindrukend National Park Hohe Tauern is het enige National Park van Tirol en ligt ingeklemd tussen machtige Gebirgszüge, krachtige Gletscher fliessen en mooie Almwiesen en dennenbossen.

 

Door de millennia heen hebben de Eis fleissen het landschaft van National Park Hohe Tauern gevormd, dat vandaag de dag het Lebensraum vormt van een groot aantal planten en dieren. Imposante Dreitausender toornen boven het hooggebergte van het Naturpark uit.

 

Aan de voet van de hoogste berg van Österreich ligt bovendien het grootste Gletscher van de östlichen Alpenmet 250 m dikke laag Eis. Over die Gletscher gaan wij niet lopen, maar wel over de verschillende bergtoppen.

 

Frieze

En dus worden de afstanden langer, de kilometers meer en de intensiteit groter; 'op 'e wei nei Hohe Tauern'. Eerder deze maand van de maitiid, hebben Bas en ik een treningsdei gelopen, georganiseerd door onsbegeleidingsteam.

 

De wandeling begon in de Redbadtsjerke en die staat in het midden van het terpdorp Jorwert in Fryslân.Deze rondgang bracht ons door het prachtige Fryske lânskip en doarpen; Frûns, Boksum, Hoptille, Leons,Baard, Baarderadeel en tenslotte weer terug in Jorwert.

 

Onze pelgrimage loopt langs autowegen, fytspaad, over oude dijken en kerkpaden, het tsjerkepaad tussen Leonsen Jorwert gaat door een beschermd kleiweidegebied en dit stukje hynder is onderdeel van het Jabikspaad. En bestaat uit een kuierje- en een fytsrûte van Sint Jacobiparochie naar Hasselt en sluit via het Hanzestedenpad aan op de 3.000 kilometer lange reis naar het bedevaartsoord Sant-Yago.

 

Hollands

Van toekomstige bergwandelingen over de hoge bergen, via een wandeling in het open Friese landschap naarlopen onder zeeniveau. Ingeklempt tussen de Lepelaarsplassen, Oostvaardersdijk en industrieterrein de Vaart ligt Wilgeneiland. Dit stukje natuurbos is spontaan ontstaan bij het droogvallen van Zuidelijk Flevoland. Het wemelt hier dan ook van de wilgen. En wederom loop ik een wandelroute langs een voormalige zandwinplas.

 

Vooral 's morgens, met een beetje ochtenddauw of mist, is de vergelijking met een regenwoud niet te missen. Misschien zelfs wel een beetje sprookjesachtig, als je daar in geloofd....

 

Maar niet alleen de wandelaars en fietsers genieten van het Wilgenbos met zijn vele verschillende soorten wilgen, maar ook de fauna laat zich bewonderen; veel zangvogels, maar ook de ijsvogel en de bever voelen zich hier helemaal thuis in de polder.

 

MartinKoster MeiTweeDuizendNegentien

 

Kracht voor onderweg

 

Een heilige plaats, als een hoge berg om alleen te kunnen zijn, stil voor God,

als een rustplaats in een rustloze wereld,

als een oase van gemeenschap temidden van de eenzaamheid,

als een plek van heling en genezing in een ziekmakende maatschappij,

als een plek van spiritualiteit temidden van cynisme en moedeloosheid.

als een plek om Fries, vroom en vrij te zijn.

als een plek om kracht op te doen voor onderweg!

 

Ds. Hinne Wagenaar

Pionier Predikant, Nijkleaster in Jorwert

 

klik hier om direct naar uitzendingen uit De Drieklank te gaan

ma di wo do vr za zo
2
6
9
13
16
20
23
27
30

Zondag 17 november 2019

 

Voorganger: Ds. D. Gutter

 

 

Lezingen:

Exodus 3: 1-15
Lucas 20: 27-38


Liederen:
   

Lied 283: 1-5 In de veelheid van geluiden
Lied 981: 1-5 Zolang er mensen zijn op aarde
Kyrië 1 Taizé
Lied 98: 1-4 Zing een nieuw lied
Lied 713:  1, 2 & 5 Wij moeten Gode zingen
Lied 527: 1-5 Uit uw hemel zonder grenzen
Lied 316: 1-4 Het woord dat u ten leven riep
Bonum est Confidere Taizé
Lied 416: 1-4 Ga met God

29805
TodayToday17
YesterdayYesterday135
This_WeekThis_Week893
This_MonthThis_Month1785
All_DaysAll_Days29805